Wednesday, May 28, 2008

Muffinki bananowo-migdałowe

 



Składniki:
3 dojrzałe banany
150gr cukru
2 jajka
Mąka – kurcze, dawałam na tak zwane „oko” ;), stawiam na ok. 200gr
Proszek do pieczenia
Zapach migdałowy
Migdały do posypania
Trochę białej czekolady do ozdoby


 



Banany rozgnieść widelcem, wymieszać trzepaczką z jajkami, dodać cukier, wymieszać, dodać zapach, wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia – konsystencja ciasta powinna być zbliżona do gęstego ciasta naleśnikowego.



 



Napełnić papilotki do ¾ wysokości, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 16 minut.
Ozdobić rozpuszczoną białą czekoladą, posypać migdałami i zjeść ;)



 



Te muffinki są niezwykle puszyste i delikatne. Palce lizać!
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment