
Suche składniki:
250gr mąki
200gr cukru
50gr kakao
proszek do pieczenia

100ml oleju
6 łyżek mleka
3 jajka
Dodatkowo:
2 tabliczki (gorzkiej) czekolady

Wszystkie suche składniki wymieszać razem w jednej misce. W drugiej misce zmiksować całe jajka z olejem i mlekiem. Następnie do miski z mokrymi składnikami wsypać suchą mieszankę i wymieszać (lub zmiksować na niskich obrotach).
Posiekać obydwie czekolady na małe kawałki, dosypać do masy i wymieszać.


Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, przygotować papilotki, foremki bądź formy do muffinek (ja używam papilotek z Tortowni (www.tortownia.pl ).
Foremki napełnić do ciastem do 2/3 wysokości , wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 minut.



Bon appetit!



No comments:
Post a Comment