...i storczyk, kusiło mnie, żeby napisać, ale to zupełnie inna bajka (książka :P).
Muffinki migdałowe:
125gr mąki
100gr cukru
50ml oleju
3 łyżki mleka
2 jajka
proszek do pieczenia
100gr migdałów w płatkach
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wymieszać suche składniki, wymieszać mokre składniki, wymieszać mokre i suche razem :P, napełnić papilotki do 3/4 wysokości foremki, piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Muffinki orzechowe:
125gr mąki
100gr cukru
50ml oleju
3 łyżki mleka
2 jajka
proszek do pieczenia
100gr tartych orzechów
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wymieszać suche składniki, wymieszać mokre składniki, wymieszać mokre i suche razem :P, napełnić papilotki do 3/4 wysokości foremki, piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Z migdałowych zrobiłam wyspy, a z orzechowych wodę :).
Co prawda palmy były zbyt słodkie, żeby je zjeść w całości, ale liście chyba zjedli wszyscy ;P
No comments:
Post a Comment