Sunday, June 15, 2008

Samotne wyspy i...

 



...i storczyk, kusiło mnie, żeby napisać, ale to zupełnie inna bajka (książka :P).

Muffinki migdałowe:

125gr mąki
100gr cukru
50ml oleju
3 łyżki mleka
2 jajka
proszek do pieczenia
100gr migdałów w płatkach

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wymieszać suche składniki, wymieszać mokre składniki, wymieszać mokre i suche razem :P, napełnić papilotki do 3/4 wysokości foremki, piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Muffinki orzechowe:

125gr mąki
100gr cukru
50ml oleju
3 łyżki mleka
2 jajka
proszek do pieczenia
100gr tartych orzechów

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wymieszać suche składniki, wymieszać mokre składniki, wymieszać mokre i suche razem :P, napełnić papilotki do 3/4 wysokości foremki, piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Z migdałowych zrobiłam wyspy, a z orzechowych wodę :).
Co prawda palmy były zbyt słodkie, żeby je zjeść w całości, ale liście chyba zjedli wszyscy ;P



 
Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment